Project

User Generated Scripture

User Generated Scripture verkent de betekenis van religie in een telkens veranderende technologische samenleving.

De installatie nodigt gebruikers uit om te praten met een chatbot over religie en technologie. De individuele visies die voortkomen uit het gesprek worden opgeslagen op een USB stick, en de inhoud wordt toegevoegd aan het script van de chatbot. Zo wordt er collectief en continue een nieuw script geschreven: het User Generated Scripture. 

Het nieuwe script en het USB station
Het nieuwe script en het USB station
Het nieuwe script en het USB station

In een traditioneel religieuze omgeving maakt men onderdeel uit van een groep waarbij de normen en waarden vooraf zijn opgelegd. Met behulp van de technologie van nu, willen we met deze installatie een bottom-up script creëren waarop iedereen evenveel invloed heeft. Uiteindelijk moet de installatie bijdragen aan de ontwikkeling een nieuwe religie, een religie die is ontstaat vanuit de massa.

 

Input - Photo by Masha Bakker
Het gesprek met de chatbot
Het gesprek met de chatbot

Dit project is het resultaat van het artist-in-residence programma Oddstay van Oddstream Nijmegen en een samenwerking met Hackers&Designers. Door de korte residency periode en nieuwe samenwerking ontstond er veel energie, wat zich heeft vertaald in een scala aan ideeën en prototypes. We betrokken de community van Oddstream bij het proces door het geven van een workshop over het hacken van chatbots, en we presenteerden een allereerste versie van de installatie. Na onze artist-in-residence hebben we de installatie doorontwikkeld en gepresenteerd tijdens het Oddstream festival in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Meer informatie over Oddstream vind je hier
Meer informatie over Hackers&Designers vind je hier

Foto’s van User Generated Scripture door Masha Bakker.